Search

CARBOLITE GERO’s eerste seminar over MIM werd buitengewoon goed ontvangen

Metal Injection Moulding & Additive Manufacturing: Uitdagingen van warmtebehandeling


Op 13 juli 2018, organiseerde CARBOLITE GERO een eendaags seminar over Metal Injection Moulding (MIM) in Neuhausen, Duitsland. Het was gericht aan fabrikanten van componenten met jarenlange ervaring in MIM/Additive Manufacturing (AM) en een interesse in nieuwe productiemogelijkheden. De combinatie van een technische paper over het onderwerp MIM & AM en bestaande uitdagingen met informatieve presentaties uit verschillende interdisciplinaire productiegebieden voorzag de deelnemers van nieuwe ideeën voor procesoptimalisatie. 

Zowel MIM en AM zijn sterk groeiende markten met uitstekende toekomstmogelijkheden. Deze productieprocessen hebben een duidelijk interdisciplinaire oriëntatie, gaande van poederproductie tot bereiding van vormgeving tot nabehandeling. CARBOLITE GERO’s MIM seminar was een succesvolle bijdrage om interdisciplinaire uitwisseling op dit gebied te bevorderen.

Prof. Dr. Carlo Burkhardt, directeur van het instituut voor strategische technologie en edelmetalen aan de Universiteit van Pforzheim, Duitsland, versterkte basiskennis van MIM & Additive Manufacturing en beschreef de bestaande uitdagingen op deze gebieden. Gerhard Raatz van RETSCH Technology verlichte de mogelijkheid van deeltjesgrootte en vormanalyse van metaalpoeders met behulp van Dynamic Image Analysis. In zijn presentatie over elementanalyse heeft Mike Lucka uitgelegd hoe het koolstofgehalte in de voltooide MIM onderdelen kan worden bepaald met analysators van ELTRA. Elisa Götze van het Karlsruher Institute for Technology (KIT) gaf enig inzicht in onderzoeksactiviteiten op het gebied van additieve keramische productie bij het wbk Institute for Production Technology.

Voor de productiestappen van debinding en sinteren, is het essentieel om te zorgen voor ideale gaspaden in de hoogtemperatuurovens om een uniforme temperatuurverdeling te verzekeren. Om deze reden moeten simulaties worden uitgevoerd om het onzichtbaar te maken en details te verbeteren die niet zichtbaar zijn. Daarom werkt CARBOLITE GERO in nauwe samenwerking met de universiteit van Pforzheim en het bedrijf Merkle & Partner GbR om debinding- en sinterovens te verbeteren door middel van simulaties. De basis en de mogelijkheden van simulaties werden gepresenteerd door Dipl. Ing. Nelson Brito (University of Pforzheim) en Dr. sc. techn. Christian Mielke (Merkle & Partner GbR) in dit seminar. Ten slotte introduceerde CARBOLITE GERO hun volledige productfolio voor MIM/CIM en Additive Manufacturing. Dit omvat faciliteiten voor katalytische (EBO) en thermische (GLO) debinding, metalen ovens voor debinding en sinteren tot 1450 °C (PDS, HTK) en faciliteiten voor spanningsarme hittebehandeling tot 800 °C (GPCMA)


CARBOLITE GERO organiseert regelmatig seminars over warmtebehandelingstoepassingen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om zeker te zijn dat je geen datum mist! 

Abonneren

Terug naar het overzicht