Search

GPCMA/174 Retortoven voor poedermetallurgie en Additive Manufacturing

CARBOLITE GERO heeft een volledig vernieuwde GPCMA/174 retortoven aangekondigd die geschikt is voor uiteenlopende laboratorium-, pilot scale en industriële toepassingen waarvoor een warmtebehandeling tot 1150 °C nodig is.


De 174 liter kameroven voor algemene doeleinden met een gemodificeerde atmosfeer [GPCMA/174] verlaagt de O2 niveaus tot onder de 30 ppm, waardoor een perfecte afwerking van het laatste deel wordt gegarandeerd. Het heeft een draaideur voor het laden en lossen. Continue bewaking van inerte gasstroomvolumes en geforceerde koeling voor snellere cyclustijden zijn verdere kenmerken om een veilige en efficiënte werking te garanderen. Met een ongeëvenaarde uniforme temperatuurverdeling en gasdichtheid (zorgen voor minimaal gebruik van dure gassen) bij hoge temperaturen, kan een 'onmogelijk deel' van DMLS worden uitgegloeid om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke niet-verontreinigde product de juiste metallurgische samenstelling krijgt met alle spanningen verwijderd.


Het gereviseerd model beschikt nu over cascaderegeling voor een uitstekende laadtemperatuurmeting. Ontworpen met een gewijzigde inerte atmosfeer voor het uitgloeien en sinteren van Additive Manufacturing toepassingen, kan deze optioneel worden aangepast voor conformiteit met AMS 2750E klasse 1 (+/-3C) en kan ook worden uitgerust met instrumentatietype A, B, C of D.

Deze oven is ideaal voor degenen die betrokken zijn bij rapid prototyping, het produceren van eenmalige of kleine batches met behulp van het DMLS Additive Manufacturing proces. Onze oplossing is betaalbaar en levert uitstekende resultaten op. Het is daarom een perfecte match voor toepassingen die vragen om een oven met een enkel platform en kleine volumevereisten voor eenmalige componenten.

Andere modellen in het assortiment zijn de GPCMA/37, GPCMA/56, GPCMA/117, GPCMA/208 & GPCMA/245.

Ga naar de productpagina

Terug naar het overzicht