Search

Carbolite Gero sponsort Innovation Award van de FCC week 2018

Carbolite Gero heeft een sterke band met CERN vanwege de samenwerking in de reactiewarmtebehandeling van magneten: De laatste 10 jaar heeft Carbolite Gero verschillende eenheden geleverd voor de productie van supergeleiders naar CERN, de laatste met een bruikbaar volume van 10m3.


CERN is echter niet alleen een klant van Carbolite Gero. CERN is de praktische realisatie van theoretisch fysisch onderzoek en de belichaming van de fundamentele definitie van onderwijs door de filosoof Robert Spaemann. Robert Spaemann zei:

“Onderwijs betekent de innerlijke vrijheid, om te ontdekken hoe de wereld eruit zou zien om het met andere ogen te zien en het betekent om te erkennen dat een persoon van vele anderen zichzelf niet als te belangrijk zou beschouwen”.

Wat een geweldig inzicht, vooral in onze huidige wereld, op zoek naar 'self-staging' en snelle en eenvoudige antwoorden.

Terugkomend op Robert Spaemann: Drie uitmuntende onderzoekers hebben aangetoond dat ze de wereld met andere ogen zien: op basis van de bestaande kennis hebben ze meer waarde toegevoegd aan de onderwerpen: eigenschappen van Nb3Sn coils, klystron simulatie en detectorsimulatie.

Hard werken is de sleutel tot succes. Maar soms worden er alleen geweldige resultaten geboekt, in situaties waarin de jonge potentiëlen een stapje terug doen van het dagelijkse wetenschappelijke werk om te ontspannen. Daarom beloonde Carbolite Gero het uitstekende werk van Mr. Felix Wolf, Mr. Jinchi Cai en Mrs. Niloufar Alipour Tehrani, elk met een reischeque. Misschien zal een eerste idee in hun gedachten komen tijdens de reis die Carbolite Gero heeft gesponsord. 

De Innovation award prijzen werden uitgereikt aan de drie winnaars tijdens het galadiner van de FCC-week door Dr. Timm Ohnweiler, technische directeur van Carbolite Gero.

Carbolite Gero feliciteert de winnaars en wenst hen het allerbeste voor hun verdere wetenschappelijke carrière. 

© CERN Geneva / Photography: Elodie Burrillon | hucopix.com

Terug naar het overzicht