Search

Ovenbereik voor grafitisering bij temperaturen tot 3000 °C


CARBOLITE GERO biedt een reeks ovens tot 3000 °C die perfect geschikt zijn voor de verschillende vereisten van grafitisering. Warmtebehandeling tot 3000 °C onder inerte atmosfeer, induceert de structurele verandering van sterk wanordelijke of defecte koolstofatoomstructuren in een perfect driedimensionaal kristal van zuiver grafiet, een belangrijk materiaal voor een veelheid aan toepassingen.


Voor uitgangsmateriaal dat uitsluitend uit koolstofatomen bestaat en zeer schoon is met kleine onzuiverheden, is een grafietoven van de LHTG reeks of het HTK reeks tot 3000 °C geschikt. Zowel verwarmingselementen als isolatie van de koude muurovens bestaan uit grafietmaterialen van hoge kwaliteit. De oven LHTG is uitgerust met een ronde mantelverwarming in een perfect symmetrische meander. In de kameroven HTK GR wordt het monster vanaf vier zijden symmetrisch verwarmd.


Als organische stof met een onbekende samenstelling of met een grote hoeveelheid onzuiverheden wordt gebruikt voor grafitisering, wordt het aanbevolen om het monster te zuiveren door voor-cabonisatie onder een inerte gasatmosfeer vóór warmtebehandeling in een meer gevoelige grafietoven op hoge temperatuur. Dit kan worden gedaan in een lage temperatuuroven met hete wand van de GLO reeks tot 1100 °C.


Voor samples bestaande uit koolstofatomen met slechts weinig onzuiverheden biedt CARBOLITE GERO gespecialiseerde HTK grafietovens met speciale debinding-apparatuur, waarbij carbonisatie en grafitisering in één warmtebehandeling worden uitgevoerd. Die ovens zijn uitgerust met een retort en een intelligent gasgeleidingssysteem dat ervoor zorgt dat de onzuiverheden veilig uit de oven in de naverbrander worden geloosd.

Terug naar het overzicht