Search

Herziene reeks industriële, hoge-temperatuur kamerovens

Carbolite Gero heeft onlangs haar assortiment industriële, hoge-temperatuur kamerovens (HTF) opnieuw ontworpen.


De nieuwe HTF-modellen variëren van 64 tot 514 bruikbare liters en beschikken allemaal over 'op en af' parallelle openende deuren voor verbeterde veiligheid van de bediener. De maximum kamertemperatuur is 1600°C, 1700°C of 1800°C, afhankelijk van de vereisten. Carbolite Gero's zeer zuivere kamer isolatiemateriaal biedt uitstekende weerstand tegen thermische spanningen, terwijl de door de ventilator ondersteunde luchtstroom en dubbele schaalconstructie ervoor zorgt dat de buitenkast voldoet aan de BS EN 61010 veiligheidseisen op de werkplek. Voor onbewaakte werking is bescherming tegen oververhitting standaard aanwezig. 

Deze hoogwaardige robuuste ovens maken gebruik van vrij uitstralende molybdeen disilicide Kanthal Super verwarmingselementen om een snelle verwarming te garanderen. Dit creëert de perfecte oplossing voor toepassingen zoals de warmtebehandeling van technische keramische materialen, het testen van de thermische stabiliteit van halfgeleidermaterialen en het sinteren van metalen (technische) keramische composietmaterialen.

Wanneer debinding vereist is voorafgaand aan het sinterproces, biedt Carbolite Gero een debinding-pakket speciaal voor het HTF-bereik met een propaangas-nabrander. Dit zorgt ervoor dat alle gasvormige bijproducten die tijdens het debindingproces worden gegenereerd, worden afgebrand. Zodra het debindingproces is voltooid, wordt de HTF-temperatuur automatisch verhoogd om het sinterproces te starten.

De Carbolite Gero HTF-reeks kan worden uitgerust met één van een reeks geavanceerde digitale controllers, multi-segment programmeurs en dataloggers die kunnen worden uitgerust met RS232, RS485 of Ethernet communicatie. Deze opties leveren nauwkeurige herhaalbare temperaturen met hellingen, verblijf en koeling. 

Terug naar het overzicht